Salata TABOULEH reteta

3:25 AM

O salata super buna, tabouleh-ul este una din preferatele mele cand merg intr-un restaurant cu specific libanez.
Se poate face si acasa, foarte usor, si pentru ca m-au intrebat mai multe colege cum se face sa aiba acelasi gust ca la restaurant m-am decis sa o scriu pe blog, mai ales ca e foarte buna si de Paste, cu friptura de miel.


Ingrediente:
- 1 lingura coaja de lamaie data pe razatoare
- 1/4 suc de lamaie stoarsa proaspat
- 1/4 ulei de masline
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita sare
- 1/4 cana bulgur (este grau zdrobit sau macinat grosier, folosit foarte des in mancarurile traditionale arabesti si se gaseste la noi in Mega Image, Carrefour, la standul de faina, grau, seminte etc., sau la magazinele cu specific arabesc)
- 1/2 ceapa rosie taiata fin
- 2 legaturi patrunjel tocat mic
- 2 rosii bine coapte, taiate cubulete

Preparare
1. Se amesteca coaja de lamaie, sucul de lamaie, uleiul sarea si piperul intr-un castron mic si se adauga bulgur-ul la inmuiat. Se lasa circa 10 minute, sau mai mult - in functie de cat de mare este macinat si cat de moale il vrei.
2. Se toaca ceapa marunt, dupa ce o tii putin in apa foarte rece, sa ii mai ia din iuteala.
3. Se spala patrunjelul si se usuca cu un uscator de salata sau pur si simplu cu un prosop de hartie. Se aleg frunzele de tulpina, si se toaca fin.
4. Se taie rosiile cubulete mici.
5. Se adauga toate ingredientele intr-un castron mai mare, inclusiv bulgur-ul, si se amesteca.

Pentru prezentare - se pot pune foi de salata verde pe o farfurie, si deasupra tabouleh.


TRUC - Tabouleh are un gust foarte bun cand o prepari - dar daca o lasi sa se odihneasca peste noapte in frigider, a doua zi are un gust si mai bun ;)
ALT TRUC -  Daca vrei un gust mai special, poti adauga cateva frunze de menta verde in compozitie!

POFTA BUNA!

You Might Also Like

0 comments